Hírek

2021.10.25. Folyamatos edzések az ISG-ben az őszi tanítási szünetben is

​Örömmel jelzem, hogy az őszi tanítási szünetben is lesznek folyamatosan edzések az Iron Samson Gym-ben a megszokott edzésrend szerint, így nagy szeretettel várjuk a mozgásra, kikapcsolódásra éhes gyermekeket.

2021.10.08. Talált tárgyak, nyári tábor - utolsó átvételi lehetőség

Kedves Szülők! A nyári táborban felejtette felszerelés 2021. október 08-ig vehető át az ISG-ben (9700 Szombathely, Szűrcsapó U. 23, DOMUS) hétköznap 16.30 és 19.30 között. Utána már sajnos nem áll módunkban tovább tárolni.

2021.09.18. ISG évadnyitó csapatépítő túra - Tanúhegyek, Badacsony

Ezen a túránkon a Tanúhegyek egyikét Badacsonyt keressük fel! Nagy szeretettel várunk a ISG évadnyitó csapatépítő túránkon. A program ajándék, nincsen részvételi díj. Akár kisgyermekes családoknak is teljesíthető. A program leírása: Túránk Badacsonylábdihegy településről, a Badacsonytördemici Ökoturisztikai Látogatóközpont parkolójából indul. (parkoló: 46.790333, 17.473636) A parkolóból közelítjük meg a Bujdosók lépcsőjét, melyet 1936-ban építettek. A 464 fokból álló lépcsősor a Badacsony nyugati oldalát ostromolja meg. A lépcsősor mentén hatalmas bazalttornyok, törmeléklejtők kísérik utunkat. Miután lábizmainkat kellőképpen bemelegítettük, és felértünk a lépcsősor tetejére, kis kitérővel megtekintjük a Tördemici kilátópontot! Innen gyönyörű kilátás nyílik a Szent György hegyre! Következő kilátópontunk a Ranolder-kereszt. A 19. században épült keresztet alkotó óriási kőtömböket 40 pár bivallyal vontatták föl a hegyre. A 12 méter magas, klasszicista stílusú építmény 1857. szeptember 14-én készült el, nevét az ötletadóról Ranolder János veszprémi püspökről kapta. Utunk következő megállóhelye az Egry József- kilátóhely. A kőépítmény tetejéről pazar kilátás nyílik a Badacsony déli szőlőskertjeire, présházaira és a Balaton zöld víztükrére. Az 1908-ban emelt kis épület bazaltkockáit a hegyen fejtették. A bástyaromra emlékeztető négyszögletű építmény falán egy ablakot találunk, a kilátás felőli oldalán pedig ajtó nyílik. Következő panoráma a Hertelendy-emlékkőről nyílik a Balaton északi partjára! A Balaton turizmusáért dolgozó Hertelendy Ferenc emlékkövének elolvasása után a Páholy természetes kilátóteraszáról csodálhatjuk meg a Balaton északi partjának panorámáját. Útunk következő célpontja a Kisfaludy-kilátó. Nehéz lenne ideálisabb helyet találni egy Balaton-felvidéki kilátó számára a Badacsony legmagasabb pontjánál. A Badacsony fennsíkjából éppen csak kiemelkedő, 438 méteres csúcsot (mely a hegy nevét viseli) egy 18 méteres kilátótoronnyal toldották meg 2011-ben. Az acélszerkezetet borovifenyőből készült „ruha" borítja, belül spirállépcsőn juthatunk föl a panorámaszintre. A kilátóról leereszkedünk Badacsony irányába, és útközben felfrissülhetünk a Kisfaludy-ház támfala előtt található kristálytiszta vízű Kisfaludy-forrásnál. Miután kiittuk a forrás összes vízét, a badacsonyi szőlőskertek között, visszacsapázunk a parkolóban hagyott autóinkhoz!

Főoldal