Biztonsági intézkedések és szabályok 2020. november 01-től az Iron Samson Gym-ben a COVID-19 koronavírus járvánnyal kapcsolatosan

Sportklubunkban eddig is kiemelten figyeltünk a higiénés körüményekre, de a járványhelyzetet figyelembe véve hétfőtől a következő intézkedéseket foganatosítottuk: - A maszk használata kötelező az előtérben és a klubhelységben a teljes ott tartózkodás idejére. - A maszk használata nem kötelező az edzésen résztvevő sportolóknak, klubtagoknak és az edzőknek a nagyteremben, a küzdőtéren, de a látogatóknak kötelezően viselniük kell a maszkot, amennyiben ide be szeretnének lépni. - Az utcai cipő csak a klubhelységben viselhető, az öltözők előtti folyosóra és az öltözőkbe csak azt levetve lehet belépni. - A bejárati ajtóhoz és a nagyterem, küzdőtér bejáratához elhelyezett kézfertőtlenítő gél használata közelező a helységekbe belépve, illetve a mellékhelységek használata után (a kihelyezett kézmosó is kézfertőtlenítő jellegű). - Törekedni kell a központilag ajánlott 1,5 m távolság betartására, mind a klubhelységben, mind az öltözőkben és az nagyteremben, küzdőtéren is. - Az edzésen használt sporteszközöket nagy gyakorisággal speciális fertőtlenítő szerrel kezeljük. - A lehető legkevesebb páros gyakorlatot alkalmazzuk az edzések során. - Nem használjuk a legkondicionáló berendezést, helyette gyakran szellőztetünk. - Napi szinten van teljes higiénés takarítás az egész objektumban, de a mellékhelységeket, kapcsolókat, kilincseket, stb... többször is fertőtlenítjük. - Kérjük, hogy a mellékhelységben (WC) mindeki kiemelten ügyeljen a higiéniára és használat után rendben, tisztán hagyja a helységet! - Amennyiben lehetséges, kérjük a zuhanyzó használatának a mellőzését! - Természetesen külön, dedikált takarító eszközöket használunk pl. a tatami és a vizesblokkok felmosására, stb... - Az összes, takarításhoz használt vegyszerről biztonsági adatlappal rendelkezük. - Beszereztünk egy nagyteljesítményű ózongenerátort, amivel naponta fertőtlenítjük a nagytermet, illetve egy kisebb ózongenerátorral csírátlanítjuk a szertárban a sporteszközöket. - Kérünk mindenkit, hogy csak teljesen egészségesen láttogassa a klubot (éppen ezért a belépéskori lázmérést és kérdőívet nem vezetjük be, bízva abban, hogy mindenki felelősen áll a jelen helyzethez). A fenti pontokat figyelembe véve reméljük, hogy az Iron Samson Gym-ben végzett edzések a továbbiakban is az egyik legerősebb eszköz lesz a kezedben, hogy az immunrendszered megerősítve, az egészséged védve ellenállóva tedd magad mindenféle megbetegedésekkel szemben! Várunk mindenkit szeretettel az ISG-ben a megszokott órarend szerint.

A legjobb, amit tehetsz a megbetegedés elkerülése végett, hogy mozogsz, eljársz edzeni, megfelelően étkezel és eleget pihensz, regenerálódsz.
Úgy gondoljuk, hogy az ISG-ben végzett edzőmunka nem, hogy nem növelik a fertőzési kockázatot, de az egészséges életmódra történő neveléssel csökkenti azt.
Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy partnerek vagyunk a fertőzési kockázat csökkentésében, amelyet az edzőtermünk már most is szigorú szabályzattal és megelőző lépésekkel segít elő. Ezek részletes leírását lásd alább.
Nem tudunk olyan hazai vagy nemzetközi esetről, ahol fertőzési gócpontként edzőterem került megemlítésre.
Számos hazai és nemzetközi kutatás említi, hogy az obezítás, az anyagcsere betegségei kiemelt kockázatot jelentenek a Covid-19 súlyos lefolyására nézve, míg az egészséges táplálkozás és testmozgás elősegíti a kockázat minimalizálását.

Vissza
Főoldal