Tájékoztató sportklubunk GDPR alapelveiről

Az ISG a közel egy éve, az új helyen történő megnyitása óta - a jogszabályi előírást megelőzve - fokozottan ügyel a klubtagok adatbiztonságára, személyes adatainak kezelésére (GDPR - General Data Protection Regulation).

Ezt figyelembe véve:
-adatkezelési kötelezettségünket hivatalosan bejelentettük az erre illetékes szervnél, ott regisztrálva vagyunk (NAIH)
-csak az a személy vehet részt rendszeresen edzéseinken, aki  sportklubunk tagja.
- a klubba való belépéskor egy un. " Belépési nyilatkozatot" kell kitölteni, ami 2 pld-ban készül és egyik példány a sportolónál marad, a másik pedig elzárt helyen archiválásra kerül.
-ezen kívül kitöltésre kerül egy "Tájékoztató a biztonsági kamerarendszerről" c. nyilatkozat, ami 2 pld-ban készül és egyik példány a sportolónál marad, a másik pedig elzárt helyen archiválásra kerül.
-A biztonsági kamerarendszer üzemeltetéséről szóló tájékoztató ki van függesztve az edzőterem klubhelyiségében.
-A biztonsági kamerarendszer által megfigyelt területről készül alaprajz ki van függesztve az edzőterem klubhelyiségében.
-ezen kívül kitöltésre kerül egy "Adatkezelési hozzájárulás" c. nyilatkozat, ami 2 pld-ban készül és egyik példány a sportolónál marad, a másik pedig elzárt helyen archiválásra kerül. Ebben hozzájárul, vagy nem járul hozzá a személyes adatainak a kezeléséhez, ill. nyilatkozik arról, hogy hírlevelet küldhetünk-e számára.
-ezen kívül kitöltésre kerül egy "Proxy belépőkártya igénylés" c. nyilatkozat, ami 2 pld-ban készül és egyik példány a sportolónál marad, a másik pedig elzárt helyen archiválásra kerül.
-a klubba való beiratkozáskor minden tanuló megkapja a klubunk adatkezelésre vonatkozó szabályzatát.
-A személyes adatokat harmadik fél részére nem adjuk ki, nem tesszük hozzáférhetővé, a papír alapú dokumentumokat elzárva kezeljük, az elektronikus formában tárolt dokumentumokat jelszóval védjük.
-Abban az esetben, ha sportklubunkból a klubtag kilép, úgy a személyes adatait tartalmazó anyagokat töröljük, vagy anonimizálási eljárás alá vetjük.
-A személyes adatok kezelése során külső szolgáltatót - Motibro, tagnyilvántartó rendszer -veszünk igénybe, de a vele kötött szerződés szintén szigorúan szabályozza a személyes adatok kezelését.
-az adatbázist folyamatosan frissítjük, a tanulóknak a személyes adataikban keletkezett változásokat közölniük kell.

A fent nevezett dokumentumok letölthetők a honlapunkról:
http://ironsamsongym.hu/letoltesek

Vissza
Főoldal